Rostade, salta nötter med honungssmak

 
Du behöver:
2 dl vatten
50 gram salt
2 dl mandlar eller andra nötter
honung
 
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vatten och salt. Lägg i nötterna och låt dra i ca 30 min. Sprid ut nötterna på en plåt och rosta i ugnen ca 20 min, tills de är torra och lite "saltiga". Ringla honung över nötterna och blanda runt. Sätt in i ugnen ytterligare 10-20 min (tills honungen fått lagom med färg). Ta ut och låt svalna så att honungen stelnar. Ät och njut! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!