Vaniljgröt med hallon och nötter

 
Som nästan alla andra dagar bestod min frukost idag av gröt och kokt ägg. Gröten är gjord på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, en nypa salt, 1 krm vaniljpulver, 1 ägg och hallon. Gröten kokas precis som vanlig havregrynsgröt och ägget och hallonen rörs i precis i slutet. Lite nötter och en skvätt mjölk på det och vips så har vi fått en riktig succéfrukost!

Rawbollar med nötter och superbär

 
För några dagar sedan tipsade jag ju er om mina supergoda chokladbollar. Här kommer ett annat recpet på raw food-bollar, men den här gången med torkade superbär i! 
 
Ingredienser:
8 färska dadlar (eller torkade blötlagda)
1 dl mandlar
0,5 dl cashewnötter
0,5 dl hasselnötter
1 msk jordnötssmör
1 msk sesamfrön
1 msk riven kokos
2 msk havregryn
En nypa salt
Lite vaniljpulver
Torkade superbär (jag använde en ekologisk superbärmix med bl.a. mullbär, tranbär, granatäpple, körsbär, gojibär och blåbär) 
 
Gör såhär:
Mixa ihop allt utom kokos, sesamfrön, havregyn och torkade bär. Dessa ingredienser blandas i till sist för att de inte ska mixas sönder för mycket. Rulla lagom stora bollar. Ät upp direkt eller förvara i kylen eller frysen. 

Sötsalta nötter med sesamfrön

 
De här sötsalta nötterna med sesamfrön måste ni bara prova! Vad sägs om snacks till ikväll? Det är ju ändå lördag!
 
Kleta in mandlar, hasselnötter eller andra nötter med honung. Strö över sesamfrön och havssalt. Lägg i en ugnssäker form/plåt och rosta i ugnen på 175-200 grader. Ta ut ur ugnen när nötterna fått fin färg. Låt svalna så att honungen hinner stelna. Ät och njuuuut!




Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!