Äppelsmulpaj
Ingredienser:
ca 5 äpplen
1 msk kokosolja
1 tsk kanel
ev. lite kardemumma
Smuldeg:
1 dl sötmandel (hälften mixade, hälften grovhackade)
1 dl hasselnötter (hälften mixade, hälften grovhackade)
5-6 dadlar
0,5 msk honung
1 msk kokosolja
0,5 dl riven kokos
1,5 dl havregryn
en nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i småbitar och lägg dem i en pajform. Lägg på en klick kokosolja (ca 1 msk), kanel och kardemumma. Blanda runt ordentligt. Mixa 0,5 dl mandlar, 0,5 dl hasselnötter, dadlar, honung, kokosolja och en nypa salt i en mixer. Tillsätt 0,5 dl grovhackade mandlar, 0,5 dl grovhackade hasselnötter, havregryn och riven kokos. Blanda ihop en smulig deg med händerna och fördela den sedan över äpplena. Sätt in pajformen i ugnen ca 30 min (Börjar pajen få för mycket färg? Sänk temperaturen! Är äpplena fortfarande hårda? Låt pajen stå lite längre!). Servera med exempelvis kvarg smaksatt med vaniljpulver.
Kommentarer
Trackback