Hemmagjord raw choklad


Till alla chokladälskare där ute: Ni måste testa den här raw-chokladen! Så god att man bara vill ha mer och mer. Dessutom är den superenkel att göra.
Du behöver:
0,5 dl kokosolja
4 msk rå kakao (vanlig funkar också)
1 msk agavesirap
1 msk honung
en nypa flingsalt
Valfri topping (jag använde torkade gojibär, riven kokos och hackad mandel)
Så här gör du:
Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ner kakao, agavesirap, honung och flingsalt. Rör runt tills du får en slät smet. Häll upp chokladsmeten i en form med bakplåtspapper. Strö över valfri topping. Sätt in i frysen i minst ett par timmar. Ta ut, bryt lagom stora bitar och ät direkt (chokladen smälter väldigt fort). Choklad som mot förmodan blir över förvaras i frysen.
Kommentarer
Trackback