Underbart goda, nyttiga syltkakor


Alltså HERRE GUD! Jag saknar ord för att beskriva hur goda de här kakorna är. Faktiskt ett av mina bästa påhitt hittills om jag får säga det själv. Ofta får jag prova mig fram några gånger innan jag får till ett riktigt bra recept, men den här gången blev det liksom superbra direkt! Ni MÅSTE prova! Receptet ger bara 4-5 kakor ungefär, eftersom jag inte ville göra för många första gången om de inte blev goda. Men nu blev de ju det så det är bara att dubbla receptet om ni vill ha fler!
Kakorna är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Dessutom är de veganska (vet att vissa veganer inte äter honung men då kan man bara byta ut det till något annat).
Ingredienser:
- 0,5 dl mandelmjöl (jag använde torkade rester från mandelmjölkstillverkning, men vanligt mandelmjöl fungerar säkert också bra)
- 1 dl cashewnötter
- 5 färska dadlar
- 2 msk riven kokos
- En nypa flingsalt
- Lite vaniljpulver
- Hallon
- Honung
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa ihop allt utom hallon och honung till en deg som det går att forma bollar av.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med händerna.
- Forma en liten grop i mitten av varje kaka.
- Mixa hallon med valfri mängd hounung (jag tog ca 1 tsk honung till 0,5 dl omixade hallon, vilket nog hade räckt till dubbla mängden kakor).
- Klicka lite hallonsmet i varje grop.
- Sätt in i ugnen i ca 10 min. Om hallonsmeten fortfarande är för rinnig efter den tiden kan man låta kakorna stå inne en stund till, men då på låg värme.
- Ta ut och låt svalna något. Ät och njut!
Kommentarer
Postat av: ebba
åh älskar dina recept! har du förresten någon ide om vad man kan ersätta dadlar med? kram
Svar:
Josefin Eklund
Trackback