Spenatsoppa och fröknäcke
Häromdagen blev jag sugen på fröknäcke, och eftersom det var ett tag sedan jag bakade en omgång senast tyckte jag att det var dags för det igen! Den här gången provade jag Leila Lindholms recept, vilket blev väldigt gott! Med lite keso på blev det perfekt till en god spenatsoppa och kokt ägg.
Ingredienser till två plåtar:
- 200 g solrosfrön
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk mandelmjöl
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 1/2 dl vallmofrön (jag tog sesamfrön istället)
- Flingsalt
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 160 varmluft.
- Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
- Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
- Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
- Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
- Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Kommentarer
Trackback