Vegetariska biffar med sallad och mögelost

 
Idag har jag varit hemma och legat på soffan nästan hela dagen. Jag har nämligen blivit sjuk och har därför inte haft mycket ork till att göra saker. Men men, mat måste man alltid ha. När det var dags för middag plockade jag ihop lite allt möjligt som fanns hemma. Resultatet blev ett gäng vegetariska biffar gjorda på bl.a kikärtor, paranötter och morötter som jag åt tillsammans med sallad och lite mögelost. Simple as that. Jättegott blev det också!
 
Ingredienser till biffarna (ca 1-2 portioner):
  • 2 dl kikärtor (jag använde färdigkokta på burk)
  • 1 dl paranötter
  • 1 ägg
  • 1 finriven morot
  • någon sked fiberhusk (för att biffarna ska hålla ihop)
  • lite vitlök
  • salt
  • peppar
  • örtsalt
  • sesamfrön
 
Så här gör du:
 
Mixa ihop kikärtor, paranötter, ägg och fiberhusk. Mixa inte för länge bara, det är gott med lite bitar kvar! Riv en morot fint och blanda ner i smeten. Tillsätt vitlök och kryddor efter smak. Forma lagom stora biffar med händerna och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i lite olja tills de känns fasta och har fått fin färg på båda sidorna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!