Svar på en kommentar
Jag fick en fråga om färska dadlar och tänkte att ni kanske är fler som undrar samma sak. Därför bestämde jag mig för att publicera svaret i ett inägg.
Kommentar:
"Hej och tack för många underbara recept!
En liten fråga - när du skriver "färska dadlar", vad menar du då? Jag har hittat både riktigt färska, gula små frukter på en gren, och andra i ask som också kallas "färska" men som mer är bruna och lite hoptorkade. Kanske funkar med både och men det skulle vara kul att veta vilka du använder?
Mvh Anneli"
En liten fråga - när du skriver "färska dadlar", vad menar du då? Jag har hittat både riktigt färska, gula små frukter på en gren, och andra i ask som också kallas "färska" men som mer är bruna och lite hoptorkade. Kanske funkar med både och men det skulle vara kul att veta vilka du använder?
Mvh Anneli"
Svar:
Hej Anneli! Tack för dina fina ord. När jag skriver "färska dadlar" menar jag de i ask som är bruna och lite hoptorkade. Det finns även dadlar som är helt torkade, men när jag bakar föredrar jag oftast de de färska, helt enkelt för att jag tycker det blir bättre smak och konsistens. Har man svårt att få tag i färska dadlar fungerar det även att lägga torkade dadlar i blöt en stund innan man använder dem.

Kommentarer
Trackback