Svar på en kommentar

Jag fick en fråga om färska dadlar och tänkte att ni kanske är fler som undrar samma sak. Därför bestämde jag mig för att publicera svaret i ett inägg.
 
Kommentar:
"Hej och tack för många underbara recept! 
En liten fråga - när du skriver "färska dadlar", vad menar du då? Jag har hittat både riktigt färska, gula små frukter på en gren, och andra i ask som också kallas "färska" men som mer är bruna och lite hoptorkade. Kanske funkar med både och men det skulle vara kul att veta vilka du använder? 
Mvh Anneli"
 
Svar:
Hej Anneli! Tack för dina fina ord. När jag skriver "färska dadlar" menar  jag de i ask som är bruna och lite hoptorkade. Det finns även dadlar som är helt torkade, men när jag bakar föredrar jag oftast de de färska, helt enkelt för att jag tycker det blir bättre smak och konsistens. Har man svårt att få tag i färska dadlar fungerar det även att lägga torkade dadlar i blöt en stund innan man använder dem. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackHej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!