Mandelkaka med hallon (extra proteinrik)



Jag gillar ju som ni säkert vet att testa nya grejer hela tiden. Här ovan ser ni mitt senaste experiment: mandelkaka med hallon. Kakan innehåller bara en massa nyttigheter, och är dessutom glutenfri. Flera proteinkällor så som bönor, ägg, proteinpulver och mandel gör att kakan blir lite extra proteinrik. Resultatet blev kanongott! Här kommer receptet:
Ingredienser:
- 1 burk vita bönor (ca 400 g)
- 10 färska dadlar
- 3 ägg
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl mandelsmör
- 0,5 dl värmetåligt proteinpulver (jag använde Bake Pro)
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- en nypa salt
- hackad mandel
- hallon
- kakosolja + mandelmjöl till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av bönorna. Mixa dem tillsammans med ägg och dadlar tills det blir en slät smet. Häll i övriga ingredienser (ej hackad mandel och hallon) och mixa lite till. Smörj en springform (ca 22-24 cm i diameter) med kokosolja och strö över lite mandelmjöl. Häll smeten i formen. Stick ner valfri mängd hallon (färska eller frysta) i smeten, hacka lite mandel och strö över. Ställ in kakan i ugnen ca 20-30 min (tiden beror på hur kladdig du vill att den ska vara i mitten). Ta ut och låt svalna. Ställ in i kylskåp. Ät.
Kommentarer
Postat av: Anneli
Hej och tack för många underbara recept!
En liten fråga - när du skriver "färska dadlar", vad menar du då? Jag har hittat både riktigt färska, gula små frukter på en gren, och andra i ask som också kallas "färska" men som mer är bruna och lite hoptorkade. Kanske funkar med både och men det skulle vara kul att veta vilka du använder?
Mvh Anneli
Trackback