Kanelbullens dag


Idag är det ju kanelbullens dag, vilket jag knappast tror att någon missat. Jag hade tänkt att jag skulle baka en massa bullar, men på grund av jobb har det inte riktigt blivit tid till det. Istället fick det bli en snabbare (och hälsosammare) variant av den traditionella kanelbullen. Det blev någon typ av kanelsnurror (rullar?) med mycket fyllning i (fyllningen är ju det godaste, eller hur?). Så har ni precis som jag ont om tid, eller helt enkelt bara vill ha något gott till fikat: prova dessa!
Kanelsnurrorna är fria från raffinerat socker, gluten och mjölkprodukter.
Ingredienser:
- 1,5 msk bovetemjöl
- 1,5 tsk fiberhusk
- 1 ägg
- 1,25 dl vatten
- 0,5 tsk agavesirap (eller honung)
- lite salt
- ev. lite kardemumma
Till fyllningen:
- ca 10 färska dadlar
- 1 dl mandel
- 2 tsk kokosolja
- 2 msk vatten
- en nypa flingsalt
- kanel (smaka!)
- kardemumma (smaka!)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda bovetemjöl, fiberhusk, salt och kardemumma. Vispa ner vatten, ägg och agavesirap till en fin, jämn smet. Låt stå och dra i ca 7 minuter. Smeten ska vara krämig. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut en stor avlång rektangel. Fördela smeten så jämnt som möjligt och undvik hål där påten syns igenom. Sätt in i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt svalna innan du lossar dem från pappret. Vänd den fula sidan uppåt. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen (gärna så det blir lite bitar av mandeln kvar) och bred ut den över rektangeln. Mängden fyllning går att veriera beroende på vad man gillar. Rulla ihop rektangeln och skär sedan lagom stora bitar. Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Magdalena
Du har en sådan fin och inspirerande blogg!jättefina bilder och recept. Tack för tipsen:)
Trackback