Äppelchips

 
Äppelchips är perfekt snacks om man vill ha något som är både gott och nyttigt. Enkelt att göra är det också! Visst tar det lite tid, men mycket jobb krävs det inte. Börja med att kärna ur ett gäng äpplen och skär dem sedan i tunna skivor (jag brukar använda en osthyvel för att få dem riktigt tunna, men kniv går också bra). Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper. Se till så att skivorna inte ligger ovanpå varandra, för då tar de längre tid att torka! Pudra ev. över lite kanel och sätt sedan in plåtarna i ugnen på 75 grader. Sätt en grytlapp, trägaffel eller liknande i ugnsluckan så den hålls lite öppen. Låt torka i ca 5 timmar. Ta ut och låt svalna. Förvara i burk. 

Kommentarer
Postat av: Inger Andersson

HejJosse! Vi brukade torka äpple i ugn när vi var små,det är jätte gott. Vi bruka steka hela äpple i ugnen också.

2015-10-21 @ 16:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!