Saffransbollar med lingon


November månad... Redan!? Jag kan inte förstå var tiden tog vägen. Efter november kommer december, och vet ni vad det betyder? JULBAK! Åh vad jag längtar efter att få dela med mig av alla goda julrecept! Men en liten smygstart kan väl inte skada? För ett par dagar sedan bakade jag en nyttig version av mjuk pepparkaka (receptet på den får ni vänta ett tag till på) och igår blev det saffransbollar med lingon i. Recept på bollarna får ni här:
Ingredienser:
- 8 färska dadlar (eller torkade blötlagda)
- 1 dl sötmandel
- 1 dl valnötter
- 0,5 dl hackade valnötter/mandlar
- En nypa salt
- Saffran
- Ca 2 msk frysta lingon
Gör så här:
Mixa ihop 1 dl mandlar, 1 dl valnötter, dadlar, salt och saffran. Mängden saffran bestämmer du själv beroende på hur mycket smak du vill ha. Hacka 0,5 dl mandlar eller valnötter (välj det du tycker är godast) och blanda i. Till sist tillsätter du ett par matskedar frysta lingon (frysta är bäst eftersom de inte kladdar) och arbetar in dem snabbt med händerna. Rulla lagom stora bollar. Förvara i frysen.
Kommentarer
Trackback