Grönkålschips

Grönkål är som ni säkert alla redan vet väldigt nyttigt, och kanske inget man i vanliga fall förknippar med något som äts framför TV:n en fredagskväll. Men vet ni vad? Grönkålschips är faktiskt det perfekta snackset. Krispigt, salt och mycket godare än man kan tro. Jag lovar! Har ni inte provat ännu tycker jag ni ska göra det.
Ingredienser:
- 300 g grönkål, plockad
- salt
- 1/2 dl olivolja
Så här gör du:
Värm ugnen till 150 grader. Repa bladen från den tjocka bladnerven. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Vänd runt bladen så att det kommer olivolja överallt. Fördela bladen jämnt över plåten. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 15-20 minuter så att de blir knapriga och krispiga. Salta före servering och njut som tilltugg, eller varför inte som tillbehör på julbordet?
Kommentarer
Trackback