Grönkålschips

 
Grönkål är som ni säkert alla redan vet väldigt nyttigt, och kanske inget man i vanliga fall förknippar med något som äts framför TV:n en fredagskväll. Men vet ni vad? Grönkålschips är faktiskt det perfekta snackset. Krispigt, salt och mycket godare än man kan tro. Jag lovar! Har ni inte provat ännu tycker jag ni ska göra det. 
 
Ingredienser:
  • 300 g grönkål, plockad
  • salt
  • 1/2 dl olivolja
 
Så här gör du:
 
Värm ugnen till 150 grader. Repa bladen från den tjocka bladnerven. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Vänd runt bladen så att det kommer olivolja överallt. Fördela bladen jämnt över plåten. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 15-20 minuter så att de blir knapriga och krispiga. Salta före servering och njut som tilltugg, eller varför inte som tillbehör på julbordet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackHej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!