Raw snickerskakor
Det finns knappt något jag tycker är så roligt som att ställa mig i köket och experimentera ihop något som blir sådär underbart gott. Den här gången blev det raw snickerskakor. Mmmm... Här kommer receptet!
Chokladbotten:
8 färska dadlar (eller blötlagda)
1 dl mandlar
0,5 dl havregryn
1 msk kakao
En nypa salt
Jordnötsfyllning:
En liten eller en halv stor banan
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl jordnötter
0,5 dl kokosflingor
1 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver
Lite flingsalt
Chokladtopping:
0,5 dl kakao
0,25 dl kokosolja (smält)
0,25 dl vatten
1,5 msk agavesirap
Ev. kokosflingor till att strö ovanpå
Gör så här: Mixa ihop ingredienserna till bottenlagret. Mixa inte för länge bara, det ska vara lite crunch kvar! Tryck ut på ett bakplåtspapper eller liknande. Mixa sedan ihop ingredienserna till jordnötsfyllningen. Släng i jordnötterna i slutet så det blir lite bitar kvar! Smeta ut över bottenlagret. Blanda ihop ingredienserna till chokladtoppingen och rör runt tills det blir en slät smet. Smeta ut över jordnötsfyllningen. Strö över lite kokosflingor och ställ in i frysen i minst ett par timmar. Skär i rutor. Äts helst kalla och om det skulle råka bli några över förvaras dessa i frysen!
Kommentarer
Postat av: Linalinlil
Ser sjukt gott ut 😍😍!!
Postat av: Nina - Vardag utan socker
Wow! Ser helt fantastiskt ut! :D
Postat av: Elisabeth
Heeeej ville prova detta och undrar om man kan använda torkade fikon???? Med vänlig hälsning, Elisabeth
Svar:
Josefin Eklund
Trackback