Gott och nyttigt bröd


Jag fick ett önskemål om att lägga upp recept på ett gott och nyttigt bröd här på bloggen, och självklart gör jag det! Det här brödet bakade jag idag och det är verkligen en stor favorit hos mig! Jag har bakat det många gånger och det blir alltid lika saftigt och gott. Dessutom är det väldigt enkelt att göra. Jag rekommenderar verkligen er att testa!
Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
En nypa salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt
Ev. solrosfrön, pumpafrön eller andra frön att strö på
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man även strö lite frön ovanpå. Grädda i ugnen ca 45-60 min. Ta ut och låt svalna på galler.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Tror minsann jag ska prova. Verkar enkelt.
Postat av: Karin
Hej,
Ser att din blogg är ny, och ska jag definitivt börja följa med alla underbara recept du hittills har delat med dig av! :D
Jag undrar gällande detta brödet, är det möjligt att byta ut delar av fullkornsdinkelmjölet mot t.ex. rågmjöl, mandelmjöl eller bovetemjöl?
Sedan undrar jag också om det är möjligt att frysa in brödet och kunna ta fram det ca. en vecka senare och bjuda på så att det ändå smakar färskt och inte blir torrt? :)
Svar:
Josefin Eklund
Postat av: Anne
Hej! Nu har även jag hittat till din blogg :) min fråga gäller brödet, vet du hur många dagar den håller sig färsk eller borde man lägga den i frysen på en gång när den har svalnat? :)
Svar:
Josefin Eklund
Trackback