Gott och nyttigt bananbröd
Det här bananbrödet är perfekt till mellanmålet eller fikat tillsammans med en klick jordnötssmör eller någon god ost.
Ingredienser:
2 mogna bananer
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
0,5 dl proteinpulver (naturellt eller t.ex vanilj) eller havremjöl
65 g kvarg
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Ev. lite extra sötning
Valnötter, mandlar eller hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop allt utom nötterna till en smet. Smörj en ugnssäker form med kokosolja och strö på mandelmjöl. Häll i smeten och strö på hackade nötter. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Ta ut och låt svalna på galler. Klart!
Kommentarer
Postat av: Nina - Vardag utan socker
Åh vad gott det såg ut. Det ska jag göra någon dag eftersom jag har en hel klase bananer som börjar bli lite väl övermogna nu... :)
Svar:
Josefin Eklund
Postat av: Johanna
Hej! Jsg har gjort många bananbröd i mina dagar och detta var nog det som blivit bäst hittills. Väldigt gott med nötterna o det blev riktigt bra konsistens! Tack för receptet!
Svar:
Josefin Eklund
Trackback