Pizza med blomkålsbotten
Äntligen helg! För att fira detta blev det pizza till middag. Jag är i vanliga fall ingen stort fan av pizza, men DEN HÄR pizzan är verkligen något helt annat. Istället för mjöl innehåller bottnen blomkål, vilket gör den lite nyttigare. Toppa pizzan med dina favorittillbehör så lovar jag att det kommer bli succé!
Botten:
ca 2 dl riven blomkål
1 mozzarella, ca 125 g
1 ägg
salt
peppar
lite vitlökspulver
Topping:
tomatpesto
chèvreost
valnötter
lufttorkad skinka
ruccolasallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Riv blomkålen och mozzarellan. Blanda med ägg och kryddor till en hanterlig smet.
3. Tryck ut smeten till en stor pizza på en plåt med bakplåtspapper. Grädda botten tills den fått färg, ca 10-15 min.
3. Tryck ut smeten till en stor pizza på en plåt med bakplåtspapper. Grädda botten tills den fått färg, ca 10-15 min.
4. Ta ut botten ur ugnen och lägg på valfri topping. Den här gången bredde jag på tomatpesto som toppades med chèvre och valnötter.
5. Sätt in pizzan i ugnen en stund till, tills den ser klar ut.
6. Servera med ruccolasallad och lufttorkad skinka.
7. Ät och njut!