Black bean brownies
10 dadlar
2 ägg
2 msk honung/agavesirap
2 msk kallt starkt kaffe
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
150 g mörk choklad (minst 70%)
2 rågade msk kokosolja
valfria nötter (t.ex valnötter eller jordnötter)
Skölj bönorna i vatten. Lägg bönor och dadlar i en matberedare och mixa till en slät massa. Du kan behöva peta ner bönorna från kanterna vart efter. Tillsätt ägg, honung/agavesirap, och kaffe. Fortsätt mixa till en slät smet. Smält choklad och kokosolja, blanda i det tillsammans med kakao, bikarbonat, salt och vaniljpulver i bönsmeten. Rör till en jämn och fin smet. Hacka valfria nötter grovt.
Klä en avlång form med bakplåtspapper. Häll i smeten, strö över nötterna och grädda i 175°C i ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara väldigt kladdig i mitten. Den stelnar i kylen. Kakan blir godast om man låter den stå i kylskåp över natten. Skär upp bitar och servera tillsammans med färska bär, skivad banan, vispad grädde eller något annat smarrigt tillbehör.
Hur gott som helst!