Smulpaj med bär
Hejsan! Hoppas att allt är bra med er. Jag har, som ni kanske märkt, väldigt mycket på gång just nu (flytt och grejer) vilket gör att uppdateringen blir lite sämre än vanligt. Hoppas ni har förståelse för det. Som en liten "tröst" kommer här ett recept på en enkel men supergod smulpaj som jag fikade på häromdagen. Fri från gluten, raffinerat socker och mjölkprodukter.
Ingredienser:
Bär (t.ex hallon eller blåbär) + valfri mängd honung
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1,5 msk honung
0,5 dl hackad mandel
1 ägg
en nypa salt
Så här gör du:
Lägg bären i en pajform och ringla över honung. Gör smuldegen genom att blanda ihop havregryn, mandelmjöl, kokosolja, honung, hackad mandel, ägg och salt. Smula degen över bären. Sätt in i ugnen på 200 grader tills pajen fått fin färg. Ta ut och låt svalna något. God att äta både ljummen och kylskåpskall.