Nyttiga pepparkakor

Imorgon är det ju första advent och vad passar inte bättre då än att baka pepparkakor? Det finns många olika varianter på nyttiga pepparkakor, men nu tänkte jag dela med mig av mitt absolut bästa pepparkaksrecept! Glutenfritt, low carb, bra smak och bra konsistens. Vad mer kan man begära? 
 
Ingredienser:
  • 2 dl mandelmjöl 
  • 1 dl kokosmjöl 
  • 100 g smör (Äter du inte smör? Prova med kokosolja istället!)
  • 2 ägg
  • 3 tsk pepparkakskrydda (Gör din egen krydda enkelt genom att blanda ihop 2 msk malen ingefära,
    2 msk malen kanel, 1 msk malen kardemumma och 1 msk malen kryddnejlika)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl agavesirap
  • 1 msk osötad äppelmos
  • en nypa salt
 
Så här gör du:

Separera äggen. Smält smöret och blanda ner alla kryddor. Rör ner mandelmjöl, salt, fiberhusk, äggulor, äppelmos och agavesirap. Låt detta stå i minst 20 min. Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt kokosmjölet och blanda till en deg. Låt degen stå i kylskåpet några timmar (eller över natten). Kavla sedan ut degen och gör pepparkakor på vanligt vis (de blir lite tjockare än vanliga pepparkakor). Grädda i ugnen på 200 grader ca 8-10 min. Ta ut och låt svalna. 

 
 
Det finns inte många saker som ger så mycket julstämning som när doften av nybakade pepparkakor sprider sig i huset ♥ 

Kommentarer
Postat av: Tanja

Kan man byta ut sirapen mot något annat? (Typ sötningsmedel) Tack för en jättebra blogg :)

Svar: Det är mycket möjligt. Prova! :)
Josefin Eklund

2015-12-01 @ 11:09:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!