Raw halloncheesecake
Botten:
2 dl mandlar
0,5 dl hasselnötter
0,5 dl valnötter
12 färska dadlar (eller torkade blötlagda)
Lite salt
Första lagret:
4 dl cashewnötter (blötlagda i minst 5 timmar, gärna över natten)
2 citroner
0,75 dl kokosolja
Ca 0,5-0,75 dl raw honung (eller agavesirap)
1 tsk vaniljpulver
Andra lagret:
Smet från första lagret + 2 dl hallon
Topping:
Färska bär
Ev. lite honung
Gör så här:
Mixa dadlar, nötter och lite salt till bottenlaget. Mixa inte för länge bara, det ska vara lite bitar kvar! Tryck ut i en springform (ca 24 cm i diameter). Mixa därefter de blötlagda cashewnötterna till en slät smet (detta kan ta ett tag och kräver en ganska kraftfull mixer). Tillsätt saften från citronerna, kokosoljan (i flytande form), honungen och vaniljpulvret och mixa lite till. Häll ca 2/3 av smeten i formen. Mixa den övriga smeten med 2 dl hallon (tina först om du använder frysta). Häll hallonsmeten över det första lagret. Låt stå i frysen i åtminstone några timmar, men gärna över natten. Ta upp ur frysen en stund innan servering. Toppa med färska bär, ev. blandade med lite honung för extra glans och sötma.
Men gud så gott det där såg ut!!
En härlig fredag önskar jag dig!
mums