Peanut butter cookies

Som ni säkert redan märkt har jag en viss kärlek för att använda bönor när jag bakar. Det blir liksom så himla bra - både näringsmässigt och smakmässigt. Det räcker i princip med att mixa ihop bönor, lite sötning, lite salt och någon smaksättning för att få fram en smet som har den där perfekta konsistensen och smaken.
 
Favoriten hittills är helt klart mina black bean chocolate cookies som ni hittar recept på här, men kakorna här nedan (som jag valt att kalla för peanut butter cookies) är också väldigt smarriga vill jag lova! Glutenfria, rika på protein och löjligt enkla att göra. Antingen gör man som jag gjorde den här gången och kör naturellt, eller så kan man också blanda i lite hackad mörk choklad. Det är gott vilket som! 
 
 
 
Ingredienser:
(10-12 st)
  • 1 burk vita bönor (ca 400 g)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl hela jordnötter
  • 2-3 msk honung eller agavesirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • ev. hackad mörk choklad
 
Så här gör du:
 
Mixa ihop allt utom de hela jordnötterna (och chokladen om du använder det). Lite beroende på vilket nötsmör du använder blir det någonting mellan smet och deg, och det spelar ingen större roll utan var mer noga med att smaka av med honung/agave och salt. Lägg i jordnötterna och mixa lite snabbt så att de blandas runt och delas i lite mindre bitar. Om du vill ha hackad choklad i också rör du i det allra sist. klicka sedan ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Får du en mer deg-konsistens kan du med fuktade händer rulla den till bollar som du sedan plattar ut på plåten. Kakorna varken växer eller flyter ut under gräddning. In i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter. Goda att äta både varma och kalla. 

Kommentarer
Postat av: Kina

Låter som ett spännande och nytänkande, måste nog prova detta :)

2015-12-02 @ 19:56:27
URL: http://kinasbetongpyssel.blogg.se
Postat av: Gabriella

Åh vilket gott snacks att packa med sig till föreläsningar i skolan. Tack för inspon! :)

2015-12-08 @ 16:58:48
URL: http://nouw.com/gabbisgoda

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Hej! Mitt namn är Josefin och det är jag som driver den här bloggen. Här delar jag med mig av mitt intresse för mat och hälsa i form av recept, tips och inspiration. Min filosofi är att mat ska vara nyttig, enkel att göra och en ren njutning att äta. Glöm krångel och matångest. Mat ska ge glädje och energi!